Onze duurzame beddenfabriek

Makke yn Fryslân, in eigen fabriek

Wij zijn er trots op dat wij al bijna 100 jaar onze bedden produceren in Surhuisterveen (Frl). Tot voor kort deden we dat in onze oude fabriek uit de jaren ’30. Maar vanaf medio 2023 doen we dit in een geheel nieuwe beddenfabriek, op slechts een steenworp afstand van de oude plek. Gebouwd met het oog op morgen, en volgens de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid. Zodat u niet alleen heel lekker ligt op onze bedden, maar u dat ook kunt doen met een goed gevoel!

Powered by the sun

Gebouwd met het oog op morgen

Avek is een familiebedrijf met een lange traditie, en met oog voor de toekomst. Daarom is de nieuwe beddenfabriek gebouwd volgens de laatste normen op het gebied van duurzaamheid (GPR 8.0). Zo hebben wij de fabriek optimaal geïsoleerd met o.a. extra dikke wanden, vloeren en daken. Wij verwarmen al onze bedrijfsruimtes met energiezuinige warmtepompen en vloerverwarming. De benodigde stroom verkrijgen wij via de 1920 zonnepanelen op ons witte dak. Door deze hoeveelheid panelen is Avek per saldo energieproducent geworden. Voor de verlichting is uitsluitend LED verlichting toegepast, en wordt gewerkt met bewegingsschakelaars. Fossiele brandstoffen zoals aardgas en gevaarlijke stoffen worden bij ons niet ingezet.

Duurzame materialen

Niet alleen in onze bedden passen wij hoogwaardige en duurzame materialen toe. Ook bij de bouw van onze fabriek is daar veel aandacht aan besteed. Zo is het kantoor gebouwd met de unieke Click Brick: een circulaire baksteen, die droog gestapeld wordt in plaats van gemetseld. Daardoor is deze steen in een latere fase eenvoudig te demonteren en opnieuw te gebruiken. Van ontwerp tot en met de bouw is samengewerkt met vooral lokale en regionale bedrijven. De minder lange aan- en afvoerlijnen zorgen daarbij voor minder milieu belasting.

img_8352-min
img_9298-min

Goede werkplekken voor onze vakmensen

Met het realiseren van onze nieuwe fabriek hebben we voor onze medewerkers ook een comfortabele en fijne werkomgeving kunnen creëren. Optimaal licht, een goede klimaatbeheersing, en overzichtelijke werkplekken dragen allemaal bij aan de motivatie en de werkbeleving. De nieuw ingerichte productieafdelingen kennen een betere flow en meer overzicht dan in de oude situatie. Zodat onze vakmensen met liefde en vakmanschap de bedden kunnen maken waarop u zo lekker ligt.

vakmanschap-avek-3-zw-min
vakmanschap-avek-2-zw-min

Aandacht voor flora en fauna

Bij de bouw van de nieuwe fabriek is nagedacht over de flora en fauna. Zo komt er o.a. een bloemenweide en beplanting die bijdraagt aan een hoge biodiversiteit. Daarnaast worden er een bijen- en egelhotel geplaatst, en worden er voor de gierzwaluwen en vleermuizen nestkasten opgehangen. De vijver bij de fabriek is voorzien van een flauwe helling aan één zijde ten behoeve van watervogels en er worden eendekorven geplaatst. Wij dragen de Friese natuur een warm hart toe.

afbeelding-grutto
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
Bestel hier gratis!
Gratis boekje over lekker slapen!
Op zoek naar een nieuw bed wil je natuurlijk alles weten over hoe je het lekkerste kunt slapen in je eigen bed. Speciaal voor jou hebben we een lezenswaardig boekje samengesteld met uitleg en tips over bedden en alles wat met slapen te maken heeft. Vraag het nu gratis aan!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
Vind hier jouw dealer!
Altijd bij jou in de buurt!!
Het unieke van Avek is dat we je bed speciaal voor jou op maat maken. Neem contact op met één van onze speciaal getrainde dealers. Met ruim 200 verkooppunten in Nederland, is er altijd wel één bij jou in de buurt!

VOLG AVEK OP SOCIAL MEDIA!

Maak je bed op maat met je eigen Avek dealer!

Start typing and press Enter to search