De juiste bed afmeting kiezen. Hoe doe je dat?

De ideale bed afmeting bepaal je met een paar eenvoudige vuistregels.

Als het om ligcomfort gaat, kun je eigenlijk zeggen: hoe groter, hoe beter. Een te klein bed kan ervoor zorgen dat je je lichaamshouding onbewust aanpast aan de bed afmeting en dat je niet volledig ontspannen in bed ligt. Het prettigst lig je in een bed waarin je de ruimte hebt.

Bij het kiezen van je bed afmeting zijn er een paar vuistregels. Voor de lengte neem je je eigen lichaamslengte en daar tel je minimaal 20 cm bij op. Voor de bedbreedte geldt iets vergelijkbaars: neem je schouderbreedte plus ca. 20 cm. Maar kies altijd liever iets te ruim dan te krap. Avek levert bedden in vele breedte en lengtematen. Je kunt afhankelijk van het bedprogramma kiezen uit de maten 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180, 200, of zelfs 240 cm breed. Lengtematen bieden wij ook tot 240 cm. Jouw ideale bed afmeting zit er dus vrijwel zeker bij.

Bedhoogte is ook van belang

Een aspect wat wel eens vergeten wordt is de hoogte van het bed. Dit is vooral belangrijk bij het in- en uitstappen, maar bijvoorbeeld ook bij het opmaken van het bed. Met name senioren hebben moeite met een laag bed. Uiteraard is de ideale instaphoogte persoonlijk, en mede afhankelijk van je eigen lichaamslengte. Maar een hoogte zo rond de 60 tot 70 cm wordt vaak als comfortabel ervaren. Probeer zelf in de winkel wat jij prettig vindt.

Is je slaapkamer groot genoeg?

Als laatste is het bij de aankoop van het bed ook van belang om rekening te houden met de grootte van je slaapkamer. Dit lijkt een open deur, maar een bed oogt in een grote showroom vaak een stuk kleiner dan in je eigen slaapkamer. Een bed wat eigenlijk te groot of te volumineus is voor je slaapkamer geeft je geen goed gevoel.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Voeding en eetgedrag voor je nachtrustkies voor rust in je slaapkmaer