Avek Prata matrassenlijn

Avek Prata matrassen. Comfortabele ligging, goede ondersteuning.

Ben je op zoek naar een hoogwaardige en duurzame matras? Dan zijn de Prata matrassen voor jou zeker een goede keuze. Op een Prata matras lig je heerlijk ontspannen, en mede dankzij de royale pocketkern met 5 ergonomische comfortzones wordt je hele lichaam goed ondersteund. Kies uit de types Q4, Q5 of Q6. Elk met een iets andere afdeklaag, waarbij een hoger nummer net wat meer comfort biedt. De Avek dealer helpt je graag bij de juiste keuze. Prata matrassen zijn zo opgebouwd dat je ze niet hoeft te keren. Een Prata matras van Avek is jouw garantie voor een gezonde nachtrust.

matras-avek-prata-geheel-schuin-2-kln

De juiste ondersteuning.

De Avek Prata matras zorgt door zonering in vrijwel alle lagen voor ondersteuning op maat, precies daar waar je lichaam dat nodig heeft. De unieke en speciaal voor Avek ontwikkelde ACS pocketveringkern met 5 comfortzones werkt in 2 fasen, waarbij de eerste fase vooral bijdraagt aan comfort, en de tweede fase aan de ondersteuning. Daarbij biedt de ACS vering extra support in de lende. Het bandstaal rondom de kern maakt de Prata matras extra duurzaam en stabiel, ook aan de matrasranden.

Optimale ventilatie

Een goede ventilatie zorgt voor een prettig en gezond bedklimaat, zodat je ’s ochtends heerlijk fris en uitgerust ontwaakt. Bij de samenstelling van de Avek Prata matrassen hebben wij gekozen voor afdekmaterialen met een zeer open structuur, die bovendien voorzien zijn van ventilatiekanalen. De ACS pocketvering loopt tot aan de zijkant van de matras, wat zorgt voor een extra goede zijdelingse ventilatie. Net als de tijk overigens, die aan zowel zij- als onderkant bestaat uit ademend 3-D doek. Het bovenblad van de matrastijk, voorzien van Tencel, draagt bij aan een goede vochtafvoer.

Aangenaam ligcomfort

Het juiste ligcomfort laat je ontspannen en genieten van een heerlijke nachtrust. In de Prata matrassen passen wij duurzame en hoogwaardige afdekmaterialen toe, die de juiste balans creëren tussen ondersteuning én zachtheid. Onze matrassen zijn voorzien van duidelijk voelbare schouder- en heupzones. Deze comfortzones zitten niet alleen in de pocketvering, maar ook in vrijwel alle andere lagen van de Prata matrassen.

Prata Q4 matras

De Prata Q4 heeft een royale afdeklaag van 5 cm dik OptiFoam® koudschuim aan de bovenzijde. De ACS pocketkern van 13 cm dik vormt de basis van de matras, en zorgt voor goede ondersteuning. Het is een fijn matras voor als je van een wat stevigere ligging houdt.

Prata Q5 matras

De Prata Q5 heeft een dubbele afdeklaag, bestaande uit een toplaag van Avek HybridFoam en een extra supportlaag van eveneens gezoneerd HybridFoam. Deze ademende lagen, gecombineerd met de gezoneerde ACS pocketvering, zorgen voor een heerlijk comfortabele ligging.

Prata Q6 matras

De Prata Q6 heeft net als de Q5 een dubbele afdeklaag. De toplaag wordt hierbij gevormd door Innerzone latex, een heerlijk zachte en drukpunt verlagende comfortlaag. In combinatie met een laag OptiFoam® koudschuim, en natuurlijk de ACS pocketveringkern, ontstaat een optimale ondersteuning.

Makke yn Fryslan, in onze duurzame fabriek

Met trots produceren wij al bijna 100 jaar onze bedden in Surhuisterveen (Frl). Vanaf medio 2023 doen we dit in een geheel nieuwe beddenfabriek, die gebouwd is volgens de laatste normen op het gebied van duurzaamheid (GPR 8.0). Wij hebben de (gasloze) fabriek optimaal geïsoleerd en verwarmen met warmtepompen en vloerverwarming. Onze stroom krijgen we via 2000 zonnepanelen op dak. Bijzonder zijn de toegepaste circulaire bakstenen, die gestapeld zijn i.p.v. gemetseld, en ooit weer hergebruikt kunnen worden. Een speciale wateropvang en diverse voorzieningen dragen bij aan de biodiversiteit rond de fabriek. En ook niet onbelangrijk: voor onze vakmensen biedt de nieuwe fabriek een aangename en veilige werkomgeving. Met het maken van duurzame bedden in onze duurzame fabriek proberen wij bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

De Prata Matrassen op een rij
Omschrijving Matras Prata Q4 Matras Prata Q5 Matras Prata Q6
Matrashoogte in cm ca. 23 ca. 23 ca. 23
Pocketvering, hoogte Type ACS, 13 cm Type ACS, 13 cm Type ACS, 13 cm
Thermisch gehard ja ja ja
Bandstaal rondom kern ja ja ja
Aantal comfortzones pocketkern 5 5 5
Aantal lagen in de matras 5 lagen 6 lagen 6 lagen
Afdekking toplaag Avek koudschuim Hybrid foam Innerzone latex
Afdekking tussenlaag geen Hybrid foam Avek koudschuim
Gridbase ja ja, bij heupzone ja, bij heupzone
Aantal hardheden matras 2: standaard, stevig 2: standaard, stevig 2: standaard, stevig
Afritsbare tijk ja, met Tencel ja, met Tencel ja, met Tencel
Handgrepen onderzijde matras ja, 4 stuks ja, 4 stuks ja, 4 stuks
Anti-slip onderzijde ja ja ja
Niet-keerbare matras ja ja ja
Geschikt voor diverse bedbodems ja ja ja
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
Bestel hier gratis!
Gratis boekje over lekker slapen!
Op zoek naar een nieuw bed wil je natuurlijk alles weten over hoe je het lekkerste kunt slapen in je eigen bed. Speciaal voor jou hebben we een lezenswaardig boekje samengesteld met uitleg en tips over bedden en alles wat met slapen te maken heeft. Vraag het nu gratis aan!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
Vind hier jouw dealer!
Altijd bij jou in de buurt!!
Het unieke van Avek is dat we je bed speciaal voor jou op maat maken. Neem contact op met één van onze speciaal getrainde dealers. Met ruim 200 verkooppunten in Nederland, is er altijd wel één bij jou in de buurt!
HANDIG! DOWNLOAD BROCHURE!
HANDIG! DOWNLOAD BROCHURE!
Download brochure!
Handig! Brochure per PDF.
Je kunt deze pagina natuurlijk ook prima doorsturen of bekijken op je mobieltje. Heb je liever een brochure als PDF? Klik dan op onderstaande button!

VOLG AVEK OP SOCIAL MEDIA!

Maak je bed op maat met je eigen Avek dealer!

Start typing and press Enter to search