Tips en advies voor een goede nachtrust.

Slaap lekker.

Een hard of juist zacht matras, lezen of gelijk het licht uit. Slaapwensen zijn net zo uniek als ieder mens. Wat voor iedereen hetzelfde is, is het belang van een goede nachtrust. Het is bepalend voor de rest van de dag. Om een goede nachtrust te krijgen, geven wij graag een aantal tips.

De basis is toch altijd een goed bed.

Kies een goed slaapsysteem.

In een goed bed kunnen je spieren zich goed ontspannen. Daarbij is het van belang dat je zowel een goed matras als een goede bedbodem kiest. Een slaapsysteem dat precies bij jou past geeft je lichaam gelijkmatige ondersteuning waardoor je optimaal tot rust komt. Slaapwensen zijn voor iedereen verschillend. De één slaapt het liefst op een wat steviger bed en de ander weer juist op een zacht bed. Sommigen slapen het best onder zijde en weer anderen komen het beste tot rust onder katoen. Voor iedereen is er een andere ideale combinatie.

Kom proefliggen.

Niet alleen lengte, gewicht en leeftijd spelen een rol bij het kiezen van een bed, maar ook jouw slaapgedrag. Als je bijvoorbeeld veel transpireert, kun je het beste voor een goed ventilerend matras kiezen. Daarnaast doet de grootte er ook toe. Hoe groter het bed, hoe lekkerder je slaapt. Vertel je eigen voorkeuren zodat je een gericht en op maat gemaakt advies krijgt. Neem vooral de tijd om te proefliggen in de winkel.

Richt je slaapkamer in op rust.

In een rommelige slaapkamer kom je minder goed tot rust dan in een opgeruimde slaapkamer. Open kasten ogen rommeliger dan gesloten kasten. Dat is eenvoudig op te lossen met kastdeuren. Als je wat minder ruimte hebt in je slaapkamer, kies dan voor schuifdeuren. Zorg er bovendien voor dat het goed donker is. Slapen doe je het beste in het donker. Toch is verlichting in de slaapkamer belangrijk. Zacht, warm licht is prettig en rustgevend voor de ogen. Als je lampen kunt richten, richt deze dan op de muren of op het plafond. Zo komt het licht subtieler de kamer binnen. Licht verstoort namelijk het slaapritme.

Gezonde lucht.

Frisse lucht is gezonde lucht. Zet daarom als je uit bed komt je slaapkamerraam minimaal een kwartier open. Lucht je bed en matras door na het opstaan de lakens of het dekbed open te slaan. Het recept voor een lekker fris bed! Over klimaat gesproken… De ideale slaapkamertemperatuur ligt rond de 18 graden. Hoge temperaturen of tocht verstoren een goede nachtrust. Frisse lucht is erg belangrijk, maar let er dus wel op dat je ’s nachts niet op de tocht ligt.

Luister naar je biologische klok.

Een goede slaap is bevorderlijk voor je welzijn. En goed slapen begint met een goed en regelmatig slaapritme, dus op vaste tijden naar bed en op vaste tijden weer opstaan. Met een vast slaapritme zorg je ervoor dat je slaappatroon in de pas loopt met je biologische klok. Uitslapen in het weekend kan je klok behoorlijk in de war brengen. Slaap daarom liever niet uit, en als je het wel doet, hou het dan beperkt tot maximaal één uur extra. Je zult zien dat je slaap hierdoor verbeterd.

Bereid je voor op het naar bed gaan.

Eigenlijk begint jezelf voorbereiden op een goede nachtrust ’s ochtends al. Stap gelijk uit bed zodra je wekker gaat en begin rustig met je dag. Zorg ervoor dat je overdag veel licht krijgt. Dat houdt je biologische klok net wat scherper. Vooral in de herfst en winter is daglicht extra belangrijk. Let op de hoeveelheid cafeïne en alcohol die je binnenkrijgt. Een teveel hiervan gaat namelijk ook ten koste van je nachtrust. Dim het licht zodra het avond wordt. En zit niet tot ’s avonds laat achter je computer, telefoon of tablet. Zorg er ook voor dat je slaapkamer zo donker mogelijk is tijdens het slapen.

Welterusten!

GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
Bestel hier gratis!
Gratis boekje over lekker slapen!
Op zoek naar een nieuw bed wil je natuurlijk alles weten over hoe je het lekkerste kunt slapen in je eigen bed. Speciaal voor jou hebben we een lezenswaardig boekje samengesteld met uitleg en tips over bedden en alles wat met slapen te maken heeft. Vraag het nu gratis aan!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
Vind hier jouw dealer!
Altijd bij jou in de buurt!!
Het unieke van Avek is dat we je bed speciaal voor jou op maat maken. Neem contact op met één van onze speciaal getrainde dealers. Met ruim 200 verkooppunten in Nederland, is er altijd wel één bij jou in de buurt!

VOLG AVEK OP SOCIAL MEDIA!

Maak uw bed op maat met uw eigen Avek dealer!

Start typing and press Enter to search