Kies het juiste matras.
Waar moet je op letten?

De basis voor een gezonde nachtrust.

Matrassen. Ze komen in soorten en maten, en zijn het belangrijkste onderdeel van je bed als het gaat om comfort! Voor iedere slaper heeft Avek het perfecte matras, passend bij jouw voorkeuren en persoonlijke omstandigheden. Kies zelf uit de verschillende hardheden, afdeklagen, veringen en ondersteuningsmogelijkheden. In combinatie met een van onze boxsprings of spiraalbodems ben je verzekerd van een gezonde en ontspannende nachtrust.

De kern van de matras: pocketvering

In Nederland kiezen de meeste mensen voor een pocketveringmatras. Ook wij zijn erg enthousiast over dit type matras. Een pocketveringmatras biedt niet alleen een aangenaam ligcomfort, maar is bovendien duurzaam en ventilerend. Het pocketveringmatras heeft een kern die bestaat uit allemaal losse veren, die stuk voor stuk zijn verpakt in een zakje (pocket). Hierdoor veren ze afzonderlijk van elkaar, en zorgen ze voor een goede puntelasticiteit. Dit zorgt voor een optimale en duurzame ondersteuning. Door de ‘open structuur’ van de pocketveren ventileert het matras optimaal.

Comfortzones

Bij de pocketveringmatrassen van Avek zijn de kernen opgedeeld in meerdere comfortzones. In de schouderzone worden bijvoorbeeld veren geplaatst die iets soepeler zijn, zodat het schouder iets verder in de matras kan wegzakken. De zone-indeling geeft elk deel van je lichaam precies de ondersteuning die het nodig heeft. Pocketveren heb je in soorten en maten. Avek heeft een unieke eigen pocketvering ontwikkeld: de ACS vering. Deze werkt in 2 fasen, waarbij de eerste fase vooral bijdraagt aan comfort, en de tweede fase aan de ondersteuning. Daarnaast biedt deze vering extra support in de lende, en zorgt het bandstaal rondom de kern voor extra stabiliteit. Test de Avek matrassen uit bij je dealer om te kijken wat jij prettig vindt, en vraag om advies.

Thermisch geharde veren

De pocketveren van Avek zijn thermisch gehard en behouden daardoor langer hun veerkracht. Je krijgt zelfs 25 jaar garantie op veerbreuk. Bij meerdere van onze pocketvering matrassen, w.o. de Prata en Ouro matrassen, zit er bandstaal rondom de pocketverenkern. Dit zorgt ervoor dat de pockets goed op hun plaats blijven en geeft daarmee extra stabiliteit aan de matras. Dit is ook van belang voor de levensduur van je matras.

Kies je favoriete afdeklaag

De kernen van onze pocketveringmatrassen worden afgedekt met één of meerdere soepele comfortlagen. Dit zijn lagen die ervoor zorgen dat de matras zacht, prettig en comfortabel aanvoelt. Er zijn vele soorten afdekmaterialen, ieder met zijn eigen karakteristieken. Materialen die gebruikt worden in onze matrassen zijn onder meer OptiFoam HR schuim, Innerzone latex en Talalay Natural latex. Bij de Ouro matrassen zijn er zelfs afdekplaten die uit meerdere materialen, in de verschillende zones, samengesteld zijn. De toegepaste materialen onderscheiden zich onder in o.a. hardheid, veerkracht en ventilerend vermogen. Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten door de Avek dealer, en daarbij je eigen voorkeuren aan te geven.

De matrashoes

Een fraaie matrashoes maakt je matras helemaal af. Wij gebruiken uitsluitend  luxe tijkstoffen en hoogwaardige materialen, die prettig aanvoelen. De hoes van de Prata en Ouro matrassen is bewust vrij dun, want op die manier komen de eigenschappen van de matras namelijk beter tot hun recht.  Avek matrassen hebben afneembare hoezen zodat je ze zo nodig chemisch kunt laten reinigen. De hoezen zijn vaak voorzien van handgrepen, zodat de matrassen goed hanteerbaar zijn. Je dealer informeert je graag over de opties.

GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
Bestel hier gratis!
Gratis boekje over lekker slapen!
Op zoek naar een nieuw bed wil je natuurlijk alles weten over hoe je het lekkerste kunt slapen in je eigen bed. Speciaal voor jou hebben we een lezenswaardig boekje samengesteld met uitleg en tips over bedden en alles wat met slapen te maken heeft. Vraag het nu gratis aan!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
Vind hier jouw dealer!
Altijd bij jou in de buurt!!
Het unieke van Avek is dat we je bed speciaal voor jou op maat maken. Neem contact op met één van onze speciaal getrainde dealers. Met ruim 200 verkooppunten in Nederland, is er altijd wel één bij jou in de buurt!
HANDIG! DOWNLOAD BROCHURE!
HANDIG! DOWNLOAD BROCHURE!
Download brochure!
Handig! Brochure per PDF.
Je kunt deze pagina natuurlijk ook prima doorsturen of bekijken op je mobieltje. Heb je liever een brochure als PDF? Klik dan op onderstaande button!

VOLG AVEK OP SOCIAL MEDIA!

Maak je bed op maat met je eigen Avek dealer!

Start typing and press Enter to search