Kies het juiste matras.
Waar moet je op letten?

Voor een ontspannen nachtrust.

Ze komen in soorten en maten: matrassen. Voor iedere slaper heeft Avek het perfecte matras. Kies zelf uit de verschillende hardheden, afdeklagen, veringen en ondersteuningsmogelijkheden. In combinatie met een van onze boxsprings of spiraalbodems ben je verzekerd van een gezonde en ontspannende nachtrust.

Het zijn de details…

De kern van een matras: pocketvering

In Nederland kiezen de meeste mensen voor een pocketveringmatras. Ook wij zijn erg enthousiast over dit type matras. Een pocketveringmatras biedt niet alleen een aangenaam ligcomfort, maar is bovendien duurzaam en ventilerend. Het pocketveringmatras heeft een kern die bestaat uit allemaal losse veren, die stuk voor stuk zijn verpakt in een zakje (pocket). Hierdoor veren ze afzonderlijk van elkaar, en zorgen ze voor een goede puntelasticiteit. Dit zorgt voor een optimale en duurzame ondersteuning. Door de ‘open structuur’ van de pocketveren ventileert het matras optimaal.

Comfortzones

Bij pocketveringmatrassen zijn de kernen opgebouwd uit meerdere comfortzones. In de schouderzone worden bijvoorbeeld veren geplaatst die iets soepeler zijn, zodat het schouder iets verder in de matras kan wegzakken. De zone-indeling geeft elk deel van je lichaam precies de ondersteuning die het nodig heeft. Pocketveren heb je in vele soorten en maten. Er is onder andere onderscheid in de hoogte van de veren (het aantal slagen) en de diameter van de veren. Hoe kleiner de diameter, hoe groter het aantal benodigde veren per matras, en hoe hoger de puntelasticiteit. Een hogere veer biedt een langere veerweg, en doorgaans meer comfort. Door te varieeren met de draaddikte van de veren, kunnen we de gehele matras soepel of juist wat steviger maken. Test de Avek matrassen uit bij je dealer om te kijken wat jij prettig vindt, en vraag om advies.

Thermisch geharde veren

De pocketveren van Avek zijn thermisch gehard en behouden daardoor langer hun veerkracht. Je krijgt zelfs 25 jaar garantie op veerbreuk. Bij een aantal van onze matrassen zit er bandstaal rondom de pocketverenkern. Dit zorgt ervoor dat de pockets goed op hun plaats blijven en geeft daarmee extra stabiliteit aan de matras. Dit is ook weer van belang voor de levensduur van je matras.

Kies je favoriete afdeklaag

De kernen van onze pocketveringmatrassen worden afgedekt met soepele comfortlagen. Dit zijn lagen die ervoor zorgen dat de matras prettig en comfortabel aanvoelt. Er zijn vele soorten afdekmaterialen, ieder met zijn eigen karakteristieken. Materialen die gebruikt worden in onze matrassen zijn onder andere OptiFoam HR schuim, latex, visco-elastisch schuim en Talalay latex. De materialen onderscheiden zich onder andere in hardheid, veerkracht, ventilerend vermogen en warmte-isolatie. Heb je het bijvoorbeeld snel warm in bed? Kies dan voor goed ventilerende materialen en niet voor visco-elastisch schuim. Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten en je eigen voorkeuren aan te geven, zodat je hierin de juiste keuze kunt maken.

De matrashoes

De matrashoes maakt je matras helemaal af. Avek heeft gekozen voor het bordermodel: dit biedt als voordeel dat je matras vormvaster is, en twee afzonderlijke matrassen beter op elkaar aansluiten. Wij gebruiken luxe tijkstoffen en hoogwaardige materialen, die prettig aanvoelen. De vulling van de matrastijk verschilt per matrastype, maar je kunt ook altijd kiezen voor anti-allergisch fiberfill. Avek matrassen hebben afneembare hoezen zodat je ze zo nodig chemisch kunt laten reinigen. Keerbare matrassen zijn bovendien voorzien van handgrepen. Je dealer informeert je graag over de opties.

GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
GRATIS BOEKJE OVER LEKKER SLAPEN!
Bestel hier gratis!
Gratis boekje over lekker slapen!
Op zoek naar een nieuw bed wil je natuurlijk alles weten over hoe je het lekkerste kunt slapen in je eigen bed. Speciaal voor jou hebben we een lezenswaardig boekje samengesteld met uitleg en tips over bedden en alles wat met slapen te maken heeft. Vraag het nu gratis aan!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
VERKOOPPUNTEN BIJ JOU IN DE BUURT!
Vind hier jouw dealer!
Altijd bij jou in de buurt!!
Het unieke van Avek is dat we je bed speciaal voor jou op maat maken. Neem contact op met één van onze speciaal getrainde dealers. Met ruim 200 verkooppunten in Nederland, is er altijd wel één bij jou in de buurt!
HANDIG! DOWNLOAD BROCHURE!
HANDIG! DOWNLOAD BROCHURE!
Download brochure!
Handig! Brochure per PDF.
Je kunt deze pagina natuurlijk ook prima doorsturen of bekijken op je mobieltje. Heb je liever een brochure als PDF? Klik dan op onderstaande button!

VOLG AVEK OP SOCIAL MEDIA!

Maak je bed op maat met je eigen Avek dealer!

Start typing and press Enter to search