Kies voor rust in je slaapkamer

Een goede nachtrust begint bij een goed bed in een rustgevende slaapomgeving. Belangrijk is om het aantal prikkels in je slaapkamer zoveel mogelijk te beperken. In een drukke of rommelige slaapkamer kom je minder goed tot rust dan in een opgeruimde slaapkamer. Gebruik daarom liever gesloten kasten dan open kasten. Verzamel niet teveel spullen in je slaapkamer, maar kies zorgvuldig een beperkt aantal passende items.

Je slaapt het best in een goed verduisterde ruimte. Met de juiste raambekleding blokkeer je storend licht van buitenaf. In de slaapkamer kan je het beste kiezen voor lampen met zacht en warm licht. Dit is prettig en rustgevend voor de ogen. Zachter licht kun je gemakkelijk realiseren door een dimmer op de hoofdverlichting te plaatsen.

Kleuren zijn van grote invloed op de sfeer in je slaapkamer. Als je het rustig wilt houden, kies je het beste lichte en zachte tinten voor onder meer de muren, vloer en raambekleding. Als je toch iets met kleur wilt doen, kun je dit het eenvoudigst doen door te kiezen voor gekleurd bedtextiel.

Een TV en computer horen, net als je smartphone, niet thuis in een rustgevende slaapkamer. Hou ook je werk buiten de slaapkamerdeur. Beperk je slaapkameractiviteiten liever tot rusten, slapen, en beminnen. Een goed slaapbevorderend ritueel is het dagelijks lezen van enkele bladzijden uit een boek voordat je gaat slapen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Kies de juiste bedafmeting - Avek beddenVan slapen wordt je slanker - Avek kwaliteitsbedden