Het fijnste na de vakantie: in eigen bed slapen

De zomervakantie is officieel voor heel Nederland weer voorbij. Naar verwachting zijn zo’n 11 miljoen Nederlanders op vakantie geweest. Maar hoe leuk het verblijf elders ook was, we vinden het heerlijk om weer thuis te komen. Het meest kijken we ernaar uit om in ons eigen bed te kunnen slapen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Millward Brown namens energiebedrijf Essent onder 750 Nederlanders naar wat zij als comfort in huis beschouwen.

Eigen bed

Het fijnste van thuiskomen na de vakantie is dat we weer in ons eigen bed kunnen slapen. Vooral vrouwen (79%, tegenover 69% van de mannen) vinden dat prettig. Ons eigen vertrouwde huis en omgeving is goed voor een tweede plek. Terugkomers waarderen de ruimte die ons eigen huis biedt ten opzichte van de vakantie-accommodatie met een derde plek. Vooral voor mensen met een koophuis (42%) en mensen met kinderen (40%) is deze ruimte weer een verademing. Ook genieten huizenbezitters (38%) en ouders (36%) bij thuiskomst meer van hun eigen badkamer dan huurders (29%) en alleenstaanden (23%). Opvallend is dat mannen het weer kunnen neerploffen op de eigen bank hoger waarderen dan vrouwen. Mannen zetten bankhangen op de derde plaats. Vrouwen knuffelen liever met hun huisdier.

Vakantievoorbereidingen

Om na de vakantie weer van ons eigen huis te kunnen genieten, treffen we de nodige voorbereidingen voor we op vakantie gaan. De meerderheid van de Nederlanders gaat met een comfortabel gevoel op vakantie door het huis veilig achter te laten; deuren (67%) en ramen (61%) sluiten, en iemand inschakelen om het huis in de gaten te houden en voor de post (59%). Voor meer dan de helft van de vakantieganger zorgt een opgeruimd huis dat we zorgeloos op vakantie gaan (53%).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search